امید به باهم بودن و در کنار هم بودن
مسعود زنده روح کرمانی
رئیس هیأت مدیره انجمن عکاسان ایران
«حسنت به اتفاق ملاحت، جهان گرفت/آری، به اتفاق، جهان میتوان گرفت»
در آغاز سومین رویدادی هستیم که به یمن همراهی و همکاری هفت انجمن و چهار سایت تخصصی عکاسی پدید آمده است. رویدادی که با ادامه آن در آینده میتواند جریان ساز عکاسی این سرزمین باشد. امروز سرآغاز فصل جدیدی از کنار هم بودن و با هم بودن است و امید داریم که این حرکت فرهنگی بتواند گستره خود را به مراکز آموزش عالی، انجمنها و تشکلهای استانی، نشریات عکاسی و فضاهای مجازی عکاسی ایران باز نماید و در دوره چهارم شاهد مشارکت و همراهی جمع کثیر عکاسان ایران و برگزاری در سایر شهرستانها باشیم. این مهم میسر نمیشود مگر با هم بودن و در کنار هم بودن، با یک هدف و آن « عکاسی» است.
هدف هیأت مدیره انجمن عکاسان ایران در سومین دوره، آشنایی جامعه با تخصصهای گوناگون عکاسی و نگاه کاربردی با رویکرد ویژه هنرمندانه و مشارکت برای یک رویداد بزرگ مشترک است. عکاسی امروزه در فرهنگ، هنر و اقتصاد عجین و بخش عظیمی از آن در مطبوعات، نشریات و مجلات، بولتنها، کتب، گالریها، تبلیغات، فضاهای فرهنگی هنری، گیشههای سینما،تئاتر و فضاهای مجازی مورد استفاده قرار میگیرد. تجمیع این تخصصها در کنار هم حاکی از قدرت نفوذ عکاسی در هر جامعه است.
شورای علمی که از اعضای هیأت علمی دانشگاه و صاحبنظران عکاسی هستند، در این دوره بر اساس نیازهای علمی و عملی و آسیب شناسی عکاسی ایران، نشستهای تخصصی این دوره را برنامهریزی و در آن از بحثهای تخصصی، میان رشتهای و کارگاههای آموزشی استفاده نموده است. در این همایش مباحث روانشناسی، جامعه شناسی، فرهنگ و اقتصاد که از پایههای اصلی علمی این رشته است برنامهریزی و با برگزاری کارگاههای تخصصی در هر ژانر، با هدف بالا بردن سطح علمی و عملی عکاسان و استفاده از اساتید مجرب یکی از شاخصههای مهم این دوره است. اختصاص هر روز به یک انجمن، امکانی را ایجاد نموده تا مسائل تخصصی هر ژانر بررسی و هر انجمن بتواند در راستای اهداف خود رسالتش را انجام دهد.
ده روز با عکاسان همچون دورههای گذشته با هدف «عکاسی، فرهنگ، جامعه» مسیر خود را ادامه و امسال با شعار «لطفا با دوربین وارد شوید» سعی بر آن دارد که فرهنگ عکاسی شهری و گذر از شرایط دشوار آن و تاثیرات نامطلوبی که بر عکاسی گذارده، به نقد و بررسی گذارد. برگزاری پانل در این خصوص و به چالش کشیدن این موضوع که چرا امروزه در فضاهای شهری عکس کمتری ثبت میگردد، یکی از اهداف این برنامه است. تنوع نمایشگاهی، نشستهای تخصصی،کارگاههای آموزشی و نمایش فیلمهای مرتبط با عکاسی آغازگر راهی است که امید است با رفع نواقص آن در دورههای آتی، ما را به سرانجام مقصود رساند.
در این راه دشوار، همواره روسا و هیأت مدیرههای انجمنهای تخصصی، مدیر مسئولان سایتهای عکاسی، همراهمان بودهاند که جا دارد از عزیزانی که دست ما را به گرمی فشردهاند و همراهمان بودند، قدردانی نمایم.
شایسته است که از جناب دکتر مجید سرسنگی، مدیر عامل خانه هنرمندان ایران و تمامی حامیان مالی این رویداد تقدیر نموده و امیدوار باشم که در دوره چهارم حمایت خود را از این رویداد دریغ ننمایند. سپاس بیکران به شما عکاسان و جناب آقای ابراهیم صافی دبیر سومین دوره ده روز با عکاسان، که این مهم را به سرانجام رساندند.